Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держмитслужба хоче відновити проведення документальних перевірок

Реклама

Контроль за декларуванням товарів після завершення митного оформлення здійснюється під час дії воєнного стану, нагадала Державна митна служба.

За січень 2023 року митними аудиторами виявлено 76 фактів порушень митного законодавства орієнтовно на суму 20 млн гривень, до бюджету перераховано 10,3 млн гривень, з яких 0,9 млн грн - сплата податкової заборгованості минулих періодів.

Митники зазначили, що на період дії воєнного стану було зупинено проведення документальних перевірок дотримання законодавства України з питань митної справи. Однак наразі триває робота із парламентарями щодо відновлення проведення документальних перевірок з метою визначення розміру занижених податкових зобов'язань та притягнення несумлінних суб'єктів господарювання до фінансової відповідальності.

Тенденція збільшення показників роботи підрозділів митного аудиту спостерігається з минулого 2022 року, протягом якого виявлено факти порушень законодавства з питань митної справи на 1,1 млрд гривень.

Найбільше фактів порушень встановлено:

  • за матеріалами уповноважених органів іноземних держав (непітвердження преференційного режиму, митної вартості, року виготовлення транспортних засобів тощо) - 61%,

  • порушення правил класифікації - 17%,

  • порушення умов та вимог митних режимів - 2%,

  • інші порушення (неправомірне застосування пільг, не застосування антидемпінгових заходів тощо) - 20%.

За результатами проведених підрозділами митного аудиту доперевірочного аналізу та завдяки конструктивному діалогу з бізнесом до бюджету перераховано 57 млн гривень протягом 2022 року, з яких 13,4 млн гривень - податкова заборгованість.

Як керівнику отримувати “відфільтровану” інформацію, що впливає на діяльність бізнесу? На дашборді в LIGA360. Моніторинг репутації, новини ринку й діяльність партнерів та конкурентів у зручному візуальному форматі. Замов індивідуально налаштований дашборд прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини