Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада ухвалила нову редакцію Закону про колективні договори

Реклама

Верховна Рада 23 лютого 2023 прийняла в цілому урядовий законопроект № 7628, яким викладено у новій редакції Закон про колективні угоди та договори. Закон набере чинності через шість місяців з дня припинення або скасування воєнного стану.

Закон має на меті підвищення ролі колективно-договірного регулювання трудових відносин та посилення захисту прав працівників і роботодавців.

Для цього у запропонованій новій редакції Закону пропонується, зокрема, уточнити сферу дії колективних угод і договорів, переглянути їх зміст; визначити особливості суб'єктного складу сторін колективних переговорів на галузевому і територіальному рівні; передбачити залучення громадських об'єднань до участі в консультаціях; оновити умови утворення спільного представницького органу сторони на будь-якому рівні діалогу, призупинення та зупинення дії окремих положень колективних угод і договорів, приєднання до сторін угод і договорів нових суб'єктів.

Крім того, Закон передбачає зміни до законодавчих актів з метою приведення їх норм у відповідність до його положень.

Виникло складне кадрове питання на підприємстві? Допоможе рішення LIGA360. Знайдіть відповіді експертів, аналітику чи алгоритми дій для кадровика. Більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини