Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В IT-секторі право на бронювання працівників матимуть не лише резиденти "Дія.City": Мінцифри готує відповідний наказ

Реклама

Міністерство цифрової трансформації готує наказ з описанням відповідних критеріїв, що дозволить більшій кількості IT-компаній забронювати працівників. Про це повідомив заступник Міністра з питань розвитку IT Олександр Борняков в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"У нас готується наказ про те, яким критеріям має відповідати підприємство, щоб мати статус стратегічного саме для Мінцифри, при цьому два інші критерії потрібно буде "добрати" з Порядку (затвердженого постановою КМ №76 - ред.). Це стосуватиметься не лише IT, а й телекомунікаційної галузі, інтернет-провайдерів", - сказав Борняков.

За його словами, наказ з'явиться найближчим часом, і дозволить забронювати працівників більшій кількості підприємств відповідно до нового Порядку бронювання.

"Якщо підприємство не є резидентом, воно також може скористатися нормами порядку бронювання і бути визнаним критичним. Є процедура: потрібно надіслати листа й визначені додатки, які підтверджують відповідність обраним підприємством вимогам, на електронну пошту hello@thedigital.gov.ua, звідки він потрапляє у нашу систему, і відповідні спеціалісти розглянуть звернення та дадуть відповідь", - уточнив заступник Міністра.

Водночас, за його словами, резидентство в "Дія.City" як одна з передумов для бронювання збільшило інтерес до отримання цього статусу.

Борняков додав, що в IT-галузі, як і в інших галузях, є проблема з продовженням чинного бронювання, терміни якого спливають.

"Але, наскільки я знаю, всі документи, які подано, вже розглядаються. Немає такого, що процедури немає і всі чекають", - уточнив заступник Міністра.

Він підкреслив, що Мінцифри не втручається в питання мобілізації, але готове розглянути відповідно до закону заявки компаній, які вважають, що ситуація з працівниками в неї критична.

Отримай найважливіші документи для твоєї бізнес-галузі. ІТ-індустрія, АПК, фармацевтична й харчова промисловість - кожна галузь знайдеться в LIGA360. Витрачай час на розвиток бізнесу, а не на пошук інформації.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини