Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада запровадила обмеження на закупівлю і експлуатацію бензинових та дизельних автобусів

Реклама

24 лютого Верховна Рада ухвалила у цілому Закон «Про деякі питання використання транспортних засобів, оснащених електричними двигунами та внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо подолання паливної залежності і розвитку електрозарядної інфраструктури та електричних транспортних засобів» (законопроєкт № 8172).

Він спрямований на розвиток зарядної інфраструктури для електричних транспортних засобів, а також зменшення залежності України від імпорту викопного палива.

Закон передбачає низку нововведень, зокрема:

  • спрощення земельних вимог щодо розміщення електрозарядних станцій;

  • спрощення і здешевлення приєднання автозарядок до електромереж (без плати за потужність при приєднанні до кінця 2024 року);

  • можливість встановлення автозарядних станцій для ОСББ в межах існуючої потужності;

  • пільгове приєднання до мереж НЕК «Укренерго» систем накопичення енергії energy storage до кінця 2024 року.

Також ним запроваджуються обмеження на закупівлю і експлуатацію бензинових та дизельних автобусів, що використовуються у сфері громадського транспорту, а з 2036 року до перевезень пасажирів на міських автобусних маршрутах будуть допускатися виключно електробуси та/або автобуси, що працюють на газу, а також оснащених водневим паливним елементом.

Очікується, що через впровадження цих вимог у 2030 році у великих містах близько 25% громадського транспорту будуть становити електричні, водневі або працюючі на газу автобуси, а у 2033 році - 50%.

За матеріалами Укравтопрому.

Потрібно більше інформації щодо цієї бізнес-галузі? Заходь у розділ "Галузі економіки" в LIGA360. Усі потрібні й актуальні документи - зручна структура. Спробуй прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини