Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Україні завершилась податкова амністія: підсумки

Реклама

1 березня в Україні завершилась кампанія добровільного декларування активів (податкова амністія), яка стартувала 1 вересня 2021 року.

За інформацією голови Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Данила Гетманцева, за цей час подано 845 декларацій. При цьому загальна вартість задекларованих активів становить 8,82 млрд грн, а загальна сума задекларованого збору - 547,5 млн грн.

Голова Комітету звернув увагу, що за останні два тижні задекларовано 2,6 млрд грн, тобто майже 30% від суми всіх задекларованих активів.

Як повідомляє ЛІГА.Бізнес, напередодні запуску кампанії Гетманцев припускав, що амністія здатна вивести з тіні активи на суму близько $20 млрд. У результаті вдалося зібрати менше 1% від запланованої суми.

Довідково

15 липня 2021 року Рада ухвалила Закон № 1539-IX, яким запровадила на 1 рік одноразове (спеціальне) добровільне декларування фізичними особами належних їм активів та сплату одноразового збору до бюджету. Через війну термін одноразового добровільного декларування було продовжено до 1 березня 2023 року.

LIGA360 - єдине джерело інформації для всієї компанії. Дашборд ключових медіа та конкурентних показників, бізнес-новини й аналітика та управління ризиками. Замов прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини