Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Верховний Суд підтримав позицію АМКУ про стягнення штрафу за змову при продажі квартир від «Укргазбанку»

Реклама

Постановою Верховного Суду від 21 лютого 2023 року підтверджено законність рішення Антимонопольного комітету від 26.08.2021 № 485-р, яким ТОВ «БЦ СЕРВІС» було оштрафовано на 577 179 грн за спотворення результатів електронних торгів з продажу квартир.

Під час розгляду судової справи Комітет довів, що ТОВ «БЦ СЕРВІС» вступило у змову з іншим учасником аукціону, внаслідок чого було спотворено результати електронних торгів.

Йдеться про продаж майнових прав на квартири загальною площею 5 282,74 кв. м за двома адресами у м. Києві. Торги у 2018 році проводилися публічним акціонерним товариством акціонерним банком «Укргазбанк» на майданчику державного підприємства «СЕТАМ».

В рамках розслідування справи Комітет зібрав низку доказів, що свідчили про наявність між учасниками аукціонів активних контактів, які у своїй сукупності не можуть бути результатом випадкового збігу обставин чи наслідком дії об'єктивних чинників, та доводять факт координації учасниками аукціонів своєї поведінки під час підготовки до участі та участі в торгах, зокрема, про обмін між ними інформацією.

АМКУ встановив наступні факти:

  • надання фінансової допомоги одного учасника іншому;

  • взаємозв'язок учасників через інших суб'єктів господарювання та фізичну особу;

  • використання однакових ІР-адрес та спільну адресу місцезнаходження;

  • синхронність дій Відповідачів у часі під час подання заявки на участь у торгах та сплаті гарантійного внеску в один день з незначною різницею в часі в одному банку;

  • сплату гарантійного внеску обома учасниками за рахунок третьої особи.

Другим відповідачем у справі є ТОВ «КІЛІВЕНТ», яке згаданим вище рішенням АМКУ було оштрафовано на 339 999 грн.

За матеріалами АМКУ.

Потрібно знайти судове рішення за НПА чи контекстом? LIGA360 має 35 смарт-фільтрів для пошуку справ. Аналізуй судову практику в один клік.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини