Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Фонд держмайна планує сконцентрувати управління 100% держпідприємств

Реклама

Фонд державного майна сконцентрував під своїм управлінням 70% від тих 3,6 тис. підприємств, що залишаються під контролем держави, а до кінця року має намір домогтися передання йому 30%, що залишилися. Про це повідомив Голова Фонду Рустем Умєров, передає агентство «Інтерфакс-Україна».

"Зараз триває активна дискусія про подальшу долю держактивів - продати їх або залишити в управлінні. Але, незважаючи на думку, що не все має бути приватизовано, на даному етапі було ухвалено рішення, що 95% державних підприємств буде приватизовано або ліквідовано через процедуру банкрутства після ухвалення відповідних законопроєктів", - зазначив Умеров.

Також він поінформував, що за останні шість місяців Фонд сконцентрував 200 тис. га сільськогосподарських земель і до кінця року планує збільшити земельний банк до 300 тис. га, що дасть змогу ФДМУ стати одним із найбільших державних землевласників. Ці землі передаватимуть в оренду за допомогою електронних аукціонів.

Умеров нагадав, що три роки тому в Україні було розпочато земельну реформу, згідно з якою з 2024 року ринок землі буде відкрито і для іноземців.

За словами Голови ФДМУ, приватизаційні процеси активізувалися за останні шість місяців і були досить успішними. Найближчим часом держава планує продати активи у сфері сільського господарства, зокрема заводи з переробки сільськогосподарської продукції. Серед об'єктів, запропонованих до продажу, також інші виробничі активи, об'єкти нерухомості, підприємства зі сфери торгівлі.

Він додав, що відомство також зацікавлене в знаходженні стратегічних партнерів для підприємств у сфері виробництва електроенергії, а також тих, що видобувають нафту і газ.

А ваша топ-команда є поінформованою? Дашборд у LIGA360 - прозоре та актуальне джерело даних. Стежте за новинами, медіа-активністю конкурентів та правовою інформацією на єдиному ресурсі. Дізнайтеся про переваги корпоративного рішення LIGA360 за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини