Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Реформування митниці: Прем'єр-міністр назвав ключові елементи

Реклама

Уряд має чітке розуміння ключових елементів, які необхідні для реформування Державної митної служби. Про це сказав Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час прес-конференції, інформує Урядовий портал.

За його словами, перше, над чим уже йде робота - це спільна база даних із Європейським Союзом.

«Працюємо з Європейською Комісією, персонально спілкуюся з Урсулою фон дер Ляєн щодо політичного рішення про відкриття спільних реєстрів та баз даних із Європою. Для того, щоб на 99% унеможливити зловживання», - зазначив Прем'єр-міністр.

Другий елемент реформування - це збільшення пунктів пропуску та спільний контроль. На сьогодні є лише один такий пункт пропуску у Львівській області.

«Ми працюємо над зміною законодавства, щоб зробити таку можливість на всіх пунктах пропуску», - повідомив Денис Шмигаль.

Ще одним важливим кроком для змін є ротація працівників, оскільки, за словами очільника Уряду, коли люди довго працюють на одному місці, виникає можливість домовлятися, налагоджувати схеми тощо.

«Четвертий елемент - це сканери. Вони потрібні для впровадження ризикоорієнтованої системи. Це п'ятий елемент. Що таке ризикоорієнтована система? Це можливість для міжнародно визнаних компаній проїжджати митницю з єдиною декларацією, але проходити сканер», - наголосив Денис Шмигаль.

Ще одним кроком реформування є діджиталізація та запровадження електронної черги на пунктах пропуску.

На думку Глави Уряду, ці шість елементів реформи унеможливлять корупційні прояви на митниці.

А ваша топ-команда є поінформованою? Дашборд у LIGA360 - прозоре та актуальне джерело даних. Стежте за новинами, медіа-активністю конкурентів та правовою інформацією на єдиному ресурсі. Дізнайтеся про переваги корпоративного рішення LIGA360 за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини