Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС та Держпраці посилюють роботу по виявленню незадекларованої праці та попереджають про штрафи до 200 тис. грн

Реклама

ДПС та Держпраці починають новий етап спільної роботи для зниження рівня незадекларованої праці та об'єднуються з іншими органами для активізації роботи, спрямованої на подолання цього явища. Про це повідомляє пресслужба ДПС.

Як зазначається, об'єднання зусиль відбувається через організацію співпраці та соціальний діалог. Для цього при міжрегіональних територіальних управліннях Держпраці створені міжвідомчі робочі групи, які формують дорожні карти приведення трудових відносин у відповідність до законодавства на рівні регіонів. До цієї роботи залучені державні органи, органи місцевого самоврядування і соціальні партнери.

На цьому етапі організована робота щодо ідентифікації суб'єктів господарювання, що не укладають трудові договори з працівниками, та формується їх перелік з метою організації подальших заходів стимулювання таких роботодавців до належного оформлення трудових відносин.

З метою інформування суб'єктів господарювання про ризики незадекларованої праці ДПС розсилає всім платникам податків інформаційні повідомлення, розроблені Держпраці.

«Така робота є частиною спільної інформаційної кампанії щодо ролі оформлення трудових відносин в умовах воєнного стану у забезпеченні економічної стійкості держави», - йдеться у повідомленні.

Водночас податківці нагадують, що відповідальність за використання праці одного неоформленого працівника може сягати 201 тис. грн.

Будьте готовими до перевірок контролюючих органів у 2023 році! Модуль "Мистецтво оборони" у LIGA360 надасть відповіді, як захистити бізнес правовим шляхом. Замовте прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини