Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати пропонують врегулювати відшкодування збитків за зайняті для потреб оборони земельні ділянки

Реклама

У Верховній Раді зареєстрували проєкт закону № 9085, яким пропонуються зміни до Земельного кодексу для встановлення можливості відшкодування збитків власникам та користувачам землі, заподіяних внаслідок тимчасового зайняття земельних ділянок сільськогосподарського призначення для потреб національної безпеки і оборони.

Для цього Київською та Севастопольською міськими, районними державними адміністраціями, виконавчими органами сільських, селищних, міських рад, та військовоцивільними адміністраціями, військовими адміністраціями будуть створюватися комісії для відшкодування відповідних збитків.

Комісії також визначатимуть розмір збитків.

Для можливості відшкодування збитків комісії мають попереднього надати таким земельним ділянкам статус тимчасово зайнятих.

Порядок визначення та відшкодування збитків власникам землі і землекористувачам встановлюється Кабінетом Міністрів України. Він має включати положення про механізм визначення критеріїв оцінки збитків, джерела фінансування та порядок відшкодування.

Аграрний бізнес щодня стикається з ризиками. LIGA360 допоможе захиститися від рейдерських атак, перевірити дані партнерів, слідкувати за змінами законів й перебігом земельної реформи. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини