Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Раді пропонують запровадити механізми вилучення у державних с/г підприємств земельних ділянок, які не використовуються за цільовим призначенням

Реклама

У Верховній Раді зареєстрували проєкт № 9086 з метою запровадження механізму вилучення земельних ділянкок для облаштування спортивно-оздоровчих об'єктів, а також для виділення земельних ділянок учасникам бойових дій.

Для цього пропонують внести зміни до статтей 24 та 122 Земельного кодексу України, якими встановити, що:

  • Кабінет Міністрів України може вилучати у державних сільськогосподарських підприємств, установ та організацій отримані у постійне користування земельні ділянки, які не використовуються за цільовим призначенням протягом одного року (і більше), або неефективно використовуються, і передавати такі земельні ділянки (або їх частину) та передати вилучені земельні ділянки у постійне користування громадам, до території яких вони відносяться (або з якими межують), для облаштування спортивно-оздоровчих парків, будівництва спортивно-оздоровчих об'єктів, реабілітаційно-спортивних центрів та супутньої інфраструктури, а також для виділення земельних ділянок учасникам бойових дій (для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд).

  • Проекти облаштування спортивно-оздоровчих об'єктів та супутньої інфраструктури мають погоджуватися з центральним органом виконавчої влади, що формує державну політику у сфері фізичної культури та спорту.

  • Проекти можуть реалізовуватися на умовах державно-приватного партнерства, із залученням приватних інвестицій, з передачею відповідних земельних ділянок у постійне користування федераціям з олімпійських (паралімпійських) видів спорту, закладам фізичної культури і спорту, але з обов'язковою умовою безкоштовної доступності спортивно-оздоровчих парків для населення та надання побудованих на цих ділянках спортивнооздоровчих, спортивно-реабілітаційних об'єктів у безкоштовну оренду не менше, ніж на 1/3 робочого часу, державним (або комунальним) закладам (установам) фізичної культури і спорту для провадження спортивнооздоровчої діяльності.

  • Проекти виділення вилучених і переданих відповідно до цього пункту земельних ділянок учасникам бойових дій (для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд) погоджуються з центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері соціального захисту ветеранів війни. Цільове призначення вилучених і переданих відповідно до цього пункту земельних ділянок може бути змінено лише в межах передбаченого у цьому пункті призначення, за погодженням з центральними органами виконавчої влади, що формують державну політику у сфері фізичної культури та спорту та у сфері соціального захисту ветеранів війни.

Як аграрному бізнесу захиститися від рейдерства? За допомогою рішення LIGA360. Контролюйте будь-які незаконні дії щодо вашої землі та інші ризиковані чинники для вашого підприємства. Замовте демо доступ прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини