Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінфін розпочав роботу над підготовкою законодавчої бази у сфері оподаткування для вступу до ЄС

Реклама

Мінфін, ДПС та EU4PFM розпочали активну роботу у форматі робочих груп над підготовкою законодавчої бази у сфері оподаткування та податкового адміністрування, необхідної для вступу до Європейського Союзу.

Кожне положення правового акта ЄС має бути належним чином впроваджене у національне законодавство кожної країни-члена ЄС, забезпечуючи однакове застосування тих положень оподаткування, які гармонізовані на рівні ЄС.

Податкова політика ЄС складається з двох компонентів: прямого оподаткування, яке залишається виключною відповідальністю держав-членів, і непрямого оподаткування, яке впливає на вільний рух товарів і свободу надання послуг на єдиному ринку.

"Пріоритетним напрямом у компоненті прямого оподаткування для нас є імплементація Директив у сфері протидії ухиленню від сплати податків (ATAD 1 та ATAD 2). Ця робота передбачає впровадження нових інструментів (зокрема, загальне правило протидії ухиленню від сплати податків (GAAR), антигібридні правила (hybrid mismatch)), які дозволять більш ефективно протидіяти ухиленню від сплати податків в Україні. В рамках виконання Угоди про асоціацію Україна досягла значного прогресу щодо наближення законодавства  у сфері податку на додану вартість та акцизного податку до законодавства ЄС", - зазначила Людмила  Паламар, директор департаменту міжнародного оподаткування Міністерства фінансів України.

EU4PFM рекомендує завершити розробку законодавства щодо імплементації положень Директив ATAD 1 та ATAD 2 вже у 2023 році та імплементувати положення Директиви про адміністративне співробітництво (DAC7) щодо автоматичного обміну інформацією операторів цифрових платформ, запровадивши відповідний стандарт ОЕСР.

Для імплементації Директив ЄС вже розглянуто пріоритетність їх впровадження в Україні, проводиться їх огляд та порівняльний аналіз щодо відповідності українського податкового законодавства положенням Директив ЄС.

За інформацією Міністерства фінансів.

Спробуйте єдиний робочий простір для топ-команди. Рішення LIGA360 дозволяє синхронно бачити показники, що впливають на бізнес: зміни конкурентів, згадки в медіа, зміни законодавства, економічні новини. Побачте свою компанію під кутом 360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини