Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Україні остаточно ліквідували ДАБІ

Реклама

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури офіційно завершило ліквідацію Державної архітектурно-будівельної інспекції. Про це повідомляє пресслужба Мінінфраструктури.

Роботу припинили всі її 24 територіальні органи, закрито 5420 виконавчих проваджень у судових справах.

«Поставили крапку в існуванні однієї з найкорумпованіших державних структур в історії незалежної України. За підрахунками експертів, корупція в будівельній сфері, спричинена протиправними діями ДАБІ, могла щорічно становити не менше 3 мільярдів гривень. Від цього страждали як замовники будівництва та підрядники, так і громадяни, які планували придбати житло», - зазначив Віце-прем'єр-міністр з відновлення України - Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

За його словами, наразі реалізується масштабна реформа містобудування, в центрі якої цифровізація документів та автоматизація процесів. Влада прагне максимально мінімізувати людський фактор, аби учасники будівельного процесу могли онлайн подати необхідні документи та перевірити статус їх розгляду.

«Паралельно працюємо над тим, щоб нова система була відкритою та прозорою. Аби до неї мали доступ не тільки контролюючі або правоохоронні органи, але й представники громадськості», - додав Олександр Кубраков.

Рішення про ліквідацію ДАБІ було ухвалено Кабінетом Міністрів ще у 2020 році.

З вересня 2021 року державний архітектурно-будівельний контроль та нагляд здійснює Державна інспекція архітектури та містобудування України (ДІАМ).

Не пропусти жодної важливої зміни для бізнесу з LIGA360. Налаштуй моніторинг згадок у ЗМІ, змін конкурентів, законодавства та статусів об'єктів нерухомості. Спробуй прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини