Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Україна націоналізувала PIN Банк, який раніше належав президенту московського ЦСКА

Реклама

13 березня 2023 рішенням Апеляційної палати ВАКС відмовлено у задоволенні апеляційної скарги, що була подана представником відповідача Гінера Євгена Ленноровича, повідомили в Мін'юсті.

Нагадаємо, 27 лютого колегія суддів Вищого антикорупційного суду ухвалила рішення про стягнення в дохід держави 88,9% акцій банківської установи, бенефіціарним власником якого є громадянин рф, президент російського футбольного клубу «ЦСКА» Євгеній Гінер.

Таким чином, вступило в законну силу рішення ВАКС від 27 лютого 2023 року, яким було в повному обсязі задоволено позовну заяву Мін'юсту. В дохід держави стягнуто контрольний пакет акцій «PIN банку», а саме - 88,890583% акцій Акціонерного товариства «Перший інвестиційний банк» (код згідно з ЄДРПОУ 26410155).

«Чергове справедливе рішення ВАКС, Апеляційна палата ще раз перевірила законність і обґрунтованість рішення першої інстанції з урахуванням доводів апеляційної скарги. Представники Мін'юсту висловили свою позицію та просили відхилити її. З урахуванням усіх доказів, Апеляційна палата не знайшла підстав для зміни чи скасування рішення ВАКС від 27.02.2023.

Тому контрольний пакет акцій «PIN банку» переходить від російського власника, який підтримує агресію рф, у власність України. Це є справедливим!», - наголосила заступник Міністра юстиції Ірина Мудра.

Як керівнику оцінити надійність нового контрагента чи потенційної угоди? Спробуйте перевірку компаній в LIGA360. Досьє на основі 400 публічних реєстрів, що ключає інсторію перевірок, судові справи, наявність у санкційних списках, борги, тощо. Замовте LIGA360 прямо сьогодні, щоб бути впевненими у своїх бізнес-зв'язках.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини