Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Суд підтвердив законність накладення Антимонопольним комітетом 274 млн грн штрафу на "Тедіс Україна"

Реклама

Північний апеляційний господарський суд 16 березня 2023 року задовольнив апеляційну скаргу Антимонопольного комітету у справі про оскарження ТОВ «Тедіс Україна» рішення Комітету про накладення 274 млн грн штрафу за виконання попереднього рішення не в повному обсязі. Про це інформує пресслужба АМКУ.

Так, у грудні 2016 року Комітет визнав ТОВ «Тедіс Україна» винним у зловживанні монопольним становищем на загальнодержавному ринку дистрибуції сигарет з 2013 року по вересень 2015 року та оштрафував на загальну суму понад 431 млн грн.

Цим же рішенням товариство було зобов'язане у двомісячний строк з дати його отримання припинити порушення законодавства про захист економічної конкуренції та усунути причини їх виникнення, а також протягом трьох років щомісячно звітувати про ціни та обсяги реалізації сигарет за встановленою формою.

І якщо штрафи компанія сплатила частинами протягом 2017-2020 років, то додаткові зобов'язання не були виконані в повному обсязі.

За це Комітет в рамках нової справи знову оштрафував товариство, цього разу - на 274 227 220 грн.

Це рішення було оскаржене компанією до господарського суду. Рішенням господарського суду міста Києва від 19.07.2022 позов було задоволено, а рішення Комітету від 17.03.2021 визнано недійсним.

АМКУ не погоджуючись з таким рішенням звернувся з скаргою до Північного апеляційного господарського суду. За результатом розгляду апеляційна інстанція підтримала законність рішення Комітету, а ТОВ «Тедіс Україна» відмовлено в задоволені позову.

Не пропусти жодної важливої зміни для бізнесу з LIGA360. Налаштуй моніторинг згадок у ЗМІ, змін конкурентів, законодавства та статусів об?єктів нерухомості. Спробуй прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини