Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент застосував нові санкції проти фізичних та юридичних осіб

Реклама

Президент України Указом №163/2023 ввів в дію рішення РНБО від 18 березня 2023 року "Про застосування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)".

Персональні санкції застосовано до 300 фізичних осіб та 141 юридичних осіб.

Нові санції Президент Зеленський прокоментував у своєму вечірньому зверненні.

"Є нові санкції РНБО. Більш ніж 400 осіб і компаній. Більшість із них - російські. Це ВПК держави-терориста. Але також це іранські, сирійські особи, ті, хто допомагає терору.

Кожен такий наш санкційний крок ми ретельно опрацьовуємо. Українські санкції - це частина глобального тиску на Росію. Усі, хто виробляє зброю для терору проти України, хто допомагає Росії розпалювати агресію, зокрема, постачаючи «Шахеди», хто підтримує російську руйнацію міжнародного права, можуть бути лише маргіналами для світу. Тими, кого зрештою притягнуть до відповідальності за все, що вони роблять проти наших людей, проти людей в цілому, проти міжнародного права", - зазначив Президент.

До санційного списку потрапили громадяни рф, Ісламської Республіки Іран, Сирійської Арабської республіки. Зокрема, Президент Сирїі Башар Хафез аль-Асад та Прем'єр-міністр Сирії Хусейн Арнус. До підсанційних компаній - Шахeд Евіейшн Індастріз Компані.

Санкції запроваджено на 10 років.

Не крокуй із зав'язаними очима в конкурентному бізнес-середовищі. LIGA360 аналізує медіа, законодавче поле й надійність контрагентів, щоб компанії завжди ухвалювали інформовані рішення. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини