Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Система оподаткування залишиться незмінною до кінця війни, за вийнятком скасування 2% податку та точкових рішень - Гетманцев

Реклама

Вірогідність внесення у чинну податкову систему суттєвих змін до закінчення війни вкрай мала, за винятком скасування пільгового режиму оподаткування і можливих деяких точкових змін. Про це сказав голова податкового комітету ВР Данило Гетманцев на Bussiness Wisdom Summit, передає «Інтерфакс-Україна».

"Відмовилися від будь-яких ідей щодо перегляду бази оподаткування на 2023 рік... Стара податкова база, мені здається, залишиться до кінця війни, якщо не говорити про скасування 2% податку і, можливо, точкові рішення", - зазначив Гетманцев.

Серед поточних проблем він назвав "тінь", яку поглибила війна.

Водночас, голова комітету наголосив на позитивних змінах у розв'язанні цієї проблеми, зокрема, припиненні системних скруток, початку виведення з тіні грального бізнесу.

На думку Гетманцева, у підакцизному секторі менше стало "тіні" в лікеро-горілчаному бізнесі, тоді як у тютюновій галузі її побільшало, проте останні дії з обшуками на деяких підприємствах, а раніше - закриттям виробництва в Жовтих Водах дають надію і тут.

Він підкреслив, що у владі є розуміння щодо необхідності підтримки бізнесу в нинішніх умовах, однак можливості держави на це вкрай обмежені. При цьому, збережено програми пільгового кредитування "5-7-9", іпотечного кредитування, підтримки стартапів.

"Усе залежатиме від ситуації на фронті... До перемоги розраховуємо на помірне зростання як оптимальний сценарій", - резюмував Гетманцев, при цьому нагадавши, що прогнози зростання на поточний рік є мінімальними - у межах 1%.

Читайте також: Комітет ВР підтримав законопроєкт про скасування спрощеної системи оподаткування

LIGA360 - твоя бізнес підтримка. Тільки зараз скористайтеся акційною пропозицією. Замовте до 10 робочих місць за фіксованою ціною 7000 грн/міс. на пів року. На вибір - рішення для керівників, юристів, бухгалтерів, HR. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини