Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Енергоатом та компанія "Rolls-Royce SMR" працюватимуть над можливостями розгортання малих модульних реакторів в Україні

Реклама

20 березня 2023 року ДП «НАЕК «Енергоатом» та компанія «Rolls-Royce SMR» підписали Меморандум про взаєморозуміння, який надає компаніям можливість разом працювати над пошуком майбутніх можливостей розгортання малих модульних реакторів (ММР) Rolls-Royce SMR в Україні, коли вона почне відбудовуватися.
Відповідно до Меморандуму, Rolls-Royce SMR зобов'язується підтримувати відновлення України шляхом розгортання електростанції із заводським малим модульним реактором (SMR), яка буде здатна генерувати такий обсяг безвуглецевої електроенергії, якої вистачатиме для живлення мільйона будинків протягом понад 60 років.
Як зазначив генеральний директор Rolls-Royce SMR Том Самсон, уряд Великої Британії підтримує нашу країну та її громадян: «Завдяки власним британським ядерним технологіям ми потенційно можемо допомогти народу України швидко відбудуватися й відновити енергетичну безпеку та незалежність».
Президент ДП «НАЕК «Енергоатом» Петро Котін своєю чергою зауважив, що Україна продовжує курс на енергетичну незалежність, яку неможливо уявити без передових атомних технологій: «Співпраця Енергоатома та Rolls-Royce SMR вийшла на новий рівень. Сьогодні ми підписали угоду, яка дасть Україні не лише розпочати якісну післявоєнну відбудову енергетичної інфраструктури, а й стати у світі однією із перших країн, яка залучає перспективні технології малих модульних реакторів для цього».

Business help від LIGA360. Забезпечте свою команду комфортними умовами роботи та доступом до потрібної інформації на пів року, за фіксованою ціною 7000 грн/міс. Замовте прямо зараз. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини