Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада ухвалила Закон про реформу рибної галузі

Реклама

Верховна Рада, на засіданні 21 березня, ухвалила у цілому Закон щодо удосконалення державного регулювання в галузі рибного господарства, збереження та раціонального використання водних біоресурсів та сфері аквакультури (законопроєкт № 7616), який дає старт масштабній реформі рибної галузі. Про це повідомляє пресслужба Мінагрополітики.

Як зазначається, з прийняттям цього Закону повноцінно запрацюють електронні аукціони на право промислового вилову риби, які до цього проводилися як урядовий експеримент.

Ним спрощується доступ до ринку та зменшується адміністративне навантаження, зокрема, оформлення та видача дозвільних документів відбуватиметься в електронній формі.

Також Закон передбачає створення Єдиної державної електронної системи управління рибною галуззю «Є-риба», встановлення санітарних вимог до рибоприймальних пунктів, посилення контролю за виловом риби.

Крім того, на час воєнного стану спростять продовження оренди водних об'єктів.

Прогнозується, що ухвалені нововведення сприятимуть відновленню рибної галузі, зростанню конкуренції та збільшенню надходжень до місцевих бюджетів.

Потрібно більше інформації щодо цієї бізнес-галузі? Заходь у розділ "Галузі економіки" в LIGA360. Усі потрібні й актуальні документи - зручна структура. Спробуй прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини