Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Оновлено критерії ризику для виробників та торговців тютюновими виробами

Реклама

Кабмін постановою від 24 березня 2023 р. № 261 вніс зміни до критеріїв ризику від провадження господарської діяльності у сфері попередження та зменшення вживання тютюнових виробів за якими визначається періодичність планових перевірок Держпродспоживслужбою.

Так, замість критерію "види порушень вимог відповідного законодавства, виявлених за результатами заходів держнагляду протягом останніх 3 років, що передують плановому періоду", встановили новий - дотримання суб'єктами господарювання норм і правил під час виробництва та реалізації тютюнових виробів протягом останніх трьох років, що передують останньому плановому періоду.

Постанова набере чинності з 11 липня 2023 р., але окремі критерії ризику набирають чинності з дня її опублікування, зокрема:

  • реалізація (продаж) тютюнових виробів, предметів, пов'язаних з їх вживанням, трав'яних виробів для куріння, електронних сигарет, заправних контейнерів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, пристроїв для споживання тютюнових виробів без їх згоряння особам, які не досягли 18 років, чи реалізація (продаж) тютюнових виробів в одиничних пачках, що містять менше 20 сигарет, сигарил або цигарок, чи поштучно (крім сигар);

  • розміщення попільничок чи кальяну або куріння, вживання, використання тютюнових виробів, електронних сигарет, пристроїв для споживання тютюнових виробів без їх згоряння, кальянів у приміщеннях закладів ресторанного господарства;

  • нерозміщення в аеропортах у спеціально відведених місцях для куріння, вживання, використання тютюнових виробів, електронних сигарет, пристроїв для споживання тютюнових виробів без їх згоряння, кальянів наочної інформації, що складається з графічного знака і тексту такого змісту: "Місце для куріння. Куріння шкодить Вашому здоров'ю!", необладнання таких місць витяжною вентиляцією або розміщення їх із порушенням інших вимог законодавства;

  • реклама, стимулювання продажу та спонсорство тютюнових виробів, знаків для товарів і послуг, інших об'єктів права інтелектуальної власності, під якими випускаються тютюнові вироби, пристроїв для споживання тютюнових виробів без їх згоряння та електронних сигарет, заправних контейнерів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах.

Як підготуватися до перевірок держорганів? З рішенням LIGA360. Практичні рекомендації, докладні алгоритми дій й відповіді на пи-тання щодо перевірок. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини