Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НБУ визнав небездоганною ділову репутацію акціонерів Сенс Банка

Реклама

Національний банк визнав небездоганною ділову репутацію акціонерів АТ «Сенс Банк» - ABH Holdings S.A. та ABH Ukraine Limited. Про це повідомляє пресслужба регулятора.

У НБУ нагадали, ABH Holdings S.A. є власником прямої істотної участі (акціонером), якому належить 57,6006% акцій АТ «Сенс Банк» та єдиним учасником ABH Ukraine Limited, що також є власником прямої істотної участі (акціонером), якому належить 42,3994% акцій Банку.

Щодо ABH Holdings S.A.

Нацбанк визнав ділову репутацію ABH Holdings S.A. небездоганною з огляду на застосування до нього ознак небездоганної ділової репутації юридичної особи.

Так, ABH Holdings S.A. володів істотною участю в Amsterdam Trade Bank N.V. (Нідерланди), який 22 квітня 2022 року було визнано банкрутом. Крім того, щодо власників істотної участі в ABH Holdings S.A. А. Косогова, М. Фрідмана та П. Авена, а також його керівника застосовуються ознаки небездоганної ділової репутації, визначені Положенням про ліцензування банків, що також є ознакою небездоганної ділової репутації власника істотної участі в банку-юридичної особи.

У зв'язку з цим Національний банк застосував до ABH Holdings S.A. захід впливу у вигляді тимчасової, до усунення порушення, заборони використовувати право голосу за:

  • 165 464 910 824 простими іменними акціями АТ «Сенс Банк», що становлять 57,6006% статутного капіталу банку, які належать ABH Holdings S.A.;

  • 121 797 564 660 простими іменними акціями АТ «Сенс Банк», що становлять 42,3994% статутного капіталу банку, які належать власнику істотної участі в Банку ABH Ukraine Limited, єдиним учасником якого є ABH Holdings S.A. та через якого ABH Holdings S.A. володіє опосередкованою істотною участю в Банку.

Щодо ABH Ukraine Limited

Нацбанк визнав ділову репутацію ABH Ukraine Limited небездоганною з огляду на наявність, зокрема, ознак небездоганної ділової репутації, що застосовуються до його власників опосередкованої істотної участі А. Косогова, М. Фрідмана та П. Авена, визначених Положенням про ліцензування банків.

У зв'язку з цим, а також з урахуванням наявності окремих ознак незадовільного фінансового стану НБУ застосував до ABH Ukraine Limited захід впливу у вигляді тимчасової, до усунення порушення, заборони використовувати право голосу за 121 797 564 660 простими іменними акціями АТ «Сенс Банк», що становлять 42,3994% статутного капіталу Банку.

Таким чином, відповідно до рішень Національного банку застосовано тимчасову, до усунення порушення, заборону використання права голосу за 287 262 475 484 простими іменними акціями Банку, які становлять 100% статутного капіталу Банку та належать власникам істотної участі в АТ "Сенс Банк" ABH Holdings S.A. та ABH Ukraine Limited.

Читайте також: НБУ оштрафував Сенс Банк за неетичну поведінку щодо боржників

Перевірити компанію у санкційних списках та її зв'язки з рф та рб можна з LIGA360. Захистіться від токсичних бізнес-зв?язків прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини