Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Раді запропонували розширити перелік документів, які підтверджують проведення обов’язкового техогляду транспортних засобів

Реклама

Зареєстровано законопроєкт № 9145, яким запропоновані зміни до статті 35 Закону України «Про дорожній рух» щодо розширення переліку документів, які підтверджують проведення обов'язкової перевірки придатності транспортних засобів до експлуатації.

У пояснювальній записці зазначено, що на сьогодні українські перевізники, які здійснюють також й міжнародні перевезення, повинні проходити обов'язковий технічний контроль транспортних засобів та перевірку технічного огляду. Ці види контролю дублюють одне-одного, а перевізники змушені сплачувати додаткові кошти за проходження кожного виду контролю.

За несвоєчасне проходження обов'язкового технічного контролю транспортного засобу (підтверджується наявністю протоколу перевірки), перевізники несуть адміністративну відповідальність навіть у разі наявності у них документів, які підтверджують проходження перевірки придатності до експлуатації транспортного засобу відповідно до міжнародних договорів України (ЄКМТ або МСТО).

Проєктом запропоновано прирівняти документи, що підтверджують проходження перевірки придатності до експлуатації транспортного засобу відповідно до міжнародних договорів України (ЄКМТ або МСТО) до протоколу перевірки технічного стану транспортного засобу, який підтверджує проходження обов'язкового технічного контролю транспортного засобу.

Це має зменшити фінансовий тиск на бізнес, адже скасує необхідність проходження перевізниками декількох однакових видів технічного контролю транспортного засобу.

Потрібно більше інформації щодо цієї бізнес-галузі? Заходь у розділ "Галузі економіки" в LIGA360. Усі потрібні й актуальні документи - зручна структура. Спробуй прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини