Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Аграрії просять пришвидшити процедуру бронювання працівників, щоб не зірвати посівну кампанію

Реклама

Європейська Бізнес Асоціація звернулась до Уряду з проханням пришвидшити розгляд документів про бронювання працівників аграрного сектору, щоб не зірвати посівну кампанію, яка стартує у березні. Про це повідомляється на сайті ЄБА.

Як зазначається, найбільший ризик, який наразі вбачають аграрії - загальмований механізм бронювання працівників.

«Так, він має відбуватись за новою процедурою, але наразі вже майже місяць як нічого не відбувається. За інформацією від компаній-членів Європейської Бізнес Асоціації, близько місяця тому компаніями було подано всі необхідні документи на бронювання, проте, на жаль, підтвердження від компетентних органів, в тому числі Генштабу та Мінекономіки поки компаніями так і не було отримано», - наголошують в Асоціації.

Аграрії розуміють важливість функціонування військового фронту країни, водночас, питання посівної, якість та вчасність її проходження є питаннями продовольчої безпеки - не лише України, але і світу.

У ЄБА підкреслюють, що агросектор є найбільшою експортною галуззю України, яка у 2022 році забезпечила понад половину всього експорту, відправивши за кордон продукції на понад 23 млрд дол., яка заходить в країну, і, зокрема, підтримує стабільність гривні та резерви НБУ. Водночас, проходження посівної буде впливати і на майбутнє країни - збереження аграрного потенціалу України та пріоритетність аграрної індустрії для інвестування.

Тому Європейська Бізнес Асоціація закликає Першого віце-прем'єр-міністр України - Міністра економіки України Юлію Свириденко та Генеральний штаб ЗСУ пришвидшити розгляд документів в рамках нового механізму бронювання працівників, аби не зірвати цьогорічну посівну кампанію та не похитнути подальший потенціал розвитку України в агросекторі.

Аграрний бізнес потребує комплексного захисту. Рішення LIGA360 - ваш надійний помічник для вчасного реагування на рейдерські атаки, суперечливі законодавчі зміни та зміни контрагентів. Подробиці за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини