Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як скасувати реєстрацію РРО, що знаходяться на тимчасово окупованих територіях

Реклама

У ДПС пояснили, яким чином здійснюється скасування реєстрації РРО, що знаходяться на територіях, які тимчасово окуповані або на яких ведуться бойові дії.

Податківці зазначають, що відповідно до положеннями розд. VIII Порядку обліку платників податків і зборів, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 09.12.2011 № 1588 та положенням глави 4 розд. II Порядку № 547 необхідно подати до контролюючого органу за основним місцем обліку як платника податків:

Зазначені документи можуть бути подані в паперовій або в електронній формі з дотриманням вимог законів щодо електронного документообігу та електронних довірчих послуг.

Пунктом 3 глави 4 розд. II Порядку № 547 встановлено, що перед скасуванням реєстрації РРО його необхідно розпломбувати в центрі сервісного обслуговування (далі - ЦСО), з яким суб'єктом господарювання укладено договір про технічне обслуговування та ремонт РРО.

Процедура розпломбування РРО в ЦСО за можливості проводиться і для РРО, щодо яких контролюючим органом прийнято рішення про примусове скасування реєстрації.

Отже, у разі скасування реєстрації РРО за рішенням контролюючого органу, прийнятим на підставі отриманого від суб'єкта господарювання повідомлення № 20-ОПП з інформацією про об'єкти господарювання, які закриті або не експлуатуються, процедура розпломбування РРО в ЦСО проводиться за можливості.

Відомості щодо зареєстрованих/скасованих РРО, об'єктів оподаткування та контролюючі органи, у яких суб'єкт господарювання перебуває на обліку за неосновним місцем обліку, відображаються у приватній частині Електронного кабінету.

Скасування реєстрації РРО передбачає одночасне скасування книги обліку розрахункових операцій, що зареєстрована на такий РРО.

Де підприємцю шукати роз'яснення законодавства та довідкову інформацію? Всі відповіді надасть LIGA360. Дізнавайтеся від експертів про новації воєнного стану та важливі новини для українського бізнесу. Більше переваг за посиланням. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини