Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Набув чинності Закон про медіа

Реклама

31 березня 2023 року набрав чинності Закон України «Про медіа» № 2849-IX

Інститут масової інформації роз'яснив, як відбуватиметься імлементація нового закону. Зокрема, до 30 квітня 2023 року має відбутися ухвалення і публікація Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці, центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сферах культури та мистецтв.

Для реалізації інших положень надано більші строки:

  • до 30 вересня 2023 року всі суб'єкти у сфері медіа зобов'язані погодити з вимогами закону свою структуру власності.

  • з 31 березня 2023 до 1 січня 2024 року тижневий обсяг програм новин державною мовою телемовника або радіомовника має становити не менш ніж 75% загальної тривалості всіх програм новин, поширених у кожному проміжку часу між 7-ю та 18-ю годиною і між 18-ю та 22-ю годиною, а вже з 1 січня 2024 року цей обсяг має становити не менш ніж 90%.

Закон також суттєво розширює повноваження Національної ради з питань телебачення і радіомовлення. Зокрема, регулятор реєструватиме онлайн-видання та друковані медіа.

Не пропусти жодної важливої зміни для бізнесу з LIGA360. Налаштуй моніторинг згадок у ЗМІ, змін конкурентів, законодавства та статусів об?єктів нерухомості. Спробуй прямо сьогодні.

Business help від LIGA360. Забезпечте свою команду комфортними умовами роботи та доступом до потрібної інформації на пів року, за фіксованою ціною 7000 грн/міс. Замовте прямо зараз. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини