Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Комітет ВР схвалив законопроєкт про перезавантаження митниці

Реклама

Комітет ВР з питань фінансів, податкової та митної політики рекомендував Верховній Раді ухвалити законопроєкт № 6490 про перезавантаження митниці. Про це повідомив голова комітету Данило Гетманцев у своєму Telegram-каналі.

Доопрацьованим законопроєктом передбачається проведення прозорого конкурсу на посаду Голови Держмитслужби за прикладом практик Національного антикорупційного бюро, Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, Національного агентства з питань запобігання корупції із залученням міжнародних експертів та встановлення чіткого алгоритму прийняття рішень конкурсною комісією, яка вносить подання Прем'єр-міністру лише на одну кандидатуру (переможця конкурсу).

Також пропонується надати право новому Голові Держмитслужби формувати кадровий потенціал митних органів, в тому числі шляхом призначення його заступників виключно за погодженням з Головою, а також скасувати необхіднсть погодження з Мінфіном призначення на посади та/або звільнення з посад керівників середньої ланки (зокрема начальників митниць та директорів департаментів центрального апарату) та положень про територіальні органи.

Для контролю та незаангажованої належності реалізації Головою Держмитслужби своїх повноважень запроваджується щорічний зовнішній незалежний аудит ефективності діяльності митних органів, негативний висновок за результатами проведення якого є підставою для звільнення Голови.

Крім того, передбачається проведення одноразової атестації посадових осіб митних органів з метою встановлення відповідності займаній посаді та визначення розмірів окладів посадових осіб Митниці безпосередньо в Законі.

LIGA360 - єдине джерело інформації для всієї компанії. Дашборд ключових медіа та конкурентних показників, бізнес-новини й аналітика та управління ризиками. Замов прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини