Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Закон № 2888: ДПС отримала повноваження арештовувати кошти з електронних гаманців

Реклама

Державна податкова служба надала роз'яснення щодо реалізації деяких норм Закону від 12 січня 2023 року № 2888-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо платіжних послуг», який набув чинності 1 квітня 2023 року.

Так, податківці звертають увагу, що поряд з іншими змінами, Законом № 2888 були удосконалені окремі положення ПК, що стосуються функцій та прав контролюючих органів, а також здійснення контролюючими органами передбачених ПК повноважень щодо зупинення видаткових операцій на рахунках платників, арешту коштів, стягнення коштів.

Зазначені зміни нададуть можливість здійснювати:

  • стягнення коштів платника з рахунків у банках, інших фінансових установах, небанківських надавачів платіжних послуг, а також з електронних гаманців, відкритих в емітентів електронних грошей, що обслуговують такого платника податків, на суму податкового боргу або його частини;

  • зупинення видаткових операцій на рахунках/електронних гаманцях такого платника податків у банках, інших фінансових установах, небанківських надавачів платіжних послуг, емітентів електронних грошей;

  • накладення арешту на цінні папери та/або кошти та інші цінності такого платника податків, що знаходяться в банку, іншій фінансовій установі, небанківського надавача платіжних послуг, емітента електронних грошей.

Таким чином, сфера дії цих положень Податкового кодексу поширюється на платіжні операції з коштами, що перебувають на рахунках/електронних гаманцях у банках чи інших фінансових установах, небанківських надавачів платіжних послуг, емітентів електронних грошей чи на зберіганні у банках або інших фінансових установах.

Не пропусти жодної важливої зміни для бізнесу з LIGA360. Налаштуй моніторинг згадок у ЗМІ, змін конкурентів, законодавства та статусів об?єктів нерухомості. Спробуй прямо сьогодні.

Business help від LIGA360. Забезпечте свою команду комфортними умовами роботи та доступом до потрібної інформації на пів року, за фіксованою ціною 7000 грн/міс. Замовте прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини