Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Комітет ВР підтримав законопроєкт, яким зменшуються вимоги до інвестпроєктів із значними інвестиціями

Реклама

Комітет ВР з питань економічного розвитку рекомендував Парламенту прийняти за основу урядовий законопроєкт № 8138 про внесення змін до Закону "Про державну підтримку інвестиційних проєктів із значними інвестиціями в Україні". Про це повідомив постійний представник Кабінету Міністрів у Верховній Раді Тарас Мельничук у своєму Telegram-каналі.

Метою цього законопроєкту є удосконалення законодавства щодо надання державної підтримки інвестпроєктів із значними інвестиціями в Україні.

Ним пропонується запровадити нову форму держпідтримки, а саме часткову компенсацію вартості будівництва об'єктів суміжної інфраструктури.

Також законопроєкт надає можливість інвестору розпочати реалізацію проєкту до укладання спеціального інвестиційного договору та внести інвестиції на передпроєктні роботи (підготовка документації, купівля земельної ділянки тощо) в обсязі 25 відсотків від вартості загального розміру значних інвестицій, а також встановлює часові можливості для доопрацювання, а не повернення поданих інвестором документів та спеціального інвестиційного договору (не більше двох місяців).

Крім того, ним зменшується розмір значних інвестицій, вкладених в об'єкти інвестування до укладання спеціального інвестиційного договору, та кількість створених нових робочих місць впродовж строку реалізації інвестиційного проекту зі значними інвестиціями для можливості залучення до інвестиційного процесу більшого кола суб'єктів господарювання не тільки великих, але й середніх підприємств.

Не крокуй із зав'язаними очима в конкурентному бізнес-середовищі. LIGA360 аналізує медіа, законодавче поле й надійність контрагентів, щоб компанії завжди ухвалювали інформовані рішення. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

LIGA360 - на підтримку українського бізнесу. Тільки зараз замовте до 10 робочих місць за фіксованою ціною 7000 грн/міс. на пів року. Отримайте доступ до високоякісної бізнес-інформації та зручних інструментів для роботи. Деталі акції за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини