Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НБУ втретє оштрафував Сенс Банк за неетичну поведінку щодо боржників

Реклама

Національний банк виявив факт порушення вимог законодавства щодо взаємодії з третьою особою під час врегулювання простроченої заборгованості з боку АТ "Сенс Банк". Про це повідомляє пресслужба НБУ.

Йдеться про порушення вимог щодо етичної поведінки, встановлених Законом "Про споживче кредитування", а також Положенням про вимоги до кредитодавця, нового кредитора, колекторської компанії та їхньої діяльності при здійсненні ними врегулювання простроченої заборгованості.

У зв'язку з цим регулятор застосував до АТ "Сенс Банк» захід впливу у вигляді штрафу за порушення вимог щодо етичної поведінки в розмірі 102 тис. грн за встановленим третім фактом порушення протягом календарного року.

Відповідне рішення Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності банків, нагляду (оверсайту) платіжних систем ухвалив 10 квітня 2023 року.

Нагадуємо, 27 березня 2023 року до АТ "Сенс Банк" вже застосовувались заходи впливу за порушення вимог щодо етичної поведінки стосовно двох установлених фактів порушень.

Спробуйте єдиний робочий простір для топ-команди. Рішення LIGA360 дозволяє синхронно бачити показники, що впливають на бізнес: зміни конкурентів, згадки в медіа, зміни законодавства, економічні новини. Побачте свою компанію під кутом 360 прямо сьогодні.

Business help від LIGA360. Забезпечте свою команду комфортними умовами роботи та доступом до потрібної інформації на пів року, за фіксованою ціною 7000 грн/міс. Замовте прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини