Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нацбанк затвердив порядок проведення перевірок небанківських надавачів платіжних послуг та надавачів обмежених платіжних послуг

Реклама

Національний банк постановою правління від 6 квітня 2023 року затвердив порядок проведення перевірок небанківських постачальників платіжних послуг і постачальників обмежених платіжних послуг. Про це повідомляє пресслужба НБУ.

Документом, зокрема, врегульовано питання:

  • мети проведення перевірок, що проводитимуться уповноваженими Національним банком особами - членами групи перевірки на чолі з керівником групи перевірки;

  • складу групи перевірки, прав і обов'язків уповноважених на проведення перевірки осіб;

  • прав та обов'язків особи, уповноваженої представляти інтереси об'єкта перевірки і працівників об'єкта перевірки;

  • підстав для організації позапланових перевірок;

  • процедури організації, проведення та оформлення результатів планових і позапланових перевірок;

  • порядку дій у разі перешкоджання проведенню перевірки.

Для оптимізації процедур перевірки небанківських надавачів платіжних послуг, які мають також ліцензії на надання інших, крім платіжних, фінансових послуг, та зменшення навантаження на ринок фінансових платіжних послуг передбачено можливість додатково до перевірки з питань надання платіжних послуг проведення одночасної інспекційної перевірки, яка охоплюватиме питання надання й інших фінансових послуг.

Проведення такої одночасної інспекційної перевірки здійснюватиметься з урахуванням процедур, передбачено Положенням про порядок організації, проведення та оформлення результатів інспекційних перевірок учасників ринків небанківських фінансових послуг.

Документ набирає чинності 11 квітня 2023 року.

Як підготуватися до перевірок держорганів? З рішенням LIGA360. Практичні рекомендації, докладні алгоритми дій й відповіді на питання щодо перевірок. Деталі за посиланням.

LIGA360 - на підтримку українського бізнесу. Тільки зараз замовте до 10 робочих місць за фіксованою ціною 7000 грн/міс. на пів року. Отримайте доступ до високоякісної бізнес-інформації та зручних інструментів для роботи. Деталі акції за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини