Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Велика Британія оголосила санкції проти фінансових агентів підсанкційних російських олігархів

Реклама

Велика Британія накладає санкції на фінансових агентів Абрамовича та Усманова, повідомляється на сайті британського Уряду.

Нові санкції спрямовані проти тих, хто допомагав російським олігархам, які потрапили під санкції, приховувати свої активи.

Під санкції потрапила фінансова мережа Усманова, зокрема компанії USM, Curzon Square і Hanley Limited. Накладення санкцій на ці компанії гарантує, що активи, пов'язані з Усмановим, включаючи особняк Beechwood House в Лондоні вартістю 90 мільйонів фунтів стерлінгів, залишаться під санкціями. Curzon Square Limited, компанія, яка діяла як лондонський офіс Усманова та орендар особняка II категорії на Керзон-сквер, також підлягає замороженню активів. 

У Великій Британії заморожено понад 18 мільярдів російських та інших активів - олігархи намагалися захистити свої статки за допомогою фінансових офшорів.

Британські експерти розкрили їхні фінансові мережі - відстежили осіб, відповідальних за сприяння діяльності, і застосували до них прямі санкції у вигляді заморожування активів, заборони на поїздки, транспортних санкцій і санкцій щодо довірчих служб. 

Серед тих, хто потрапив під санкції, Деметріс Іоаннідес і Христодулос Вассіліадес, двоє кіпрських професійних активіста, які підтримують великих російських олігархів Романа Абрамовича та Алішера Усманова. Іоаннідес відповідає за створення темних офшорних структур, які Абрамович використовував, щоб приховати понад 760 мільйонів фунтів стерлінгів активів перед тим, як потрапити під санкції після незаконного вторгнення Путіна в Україну. Вассіліадес, кіпрський юрист, знаходиться в центрі мережі трастів і офшорних компаній, які пов'язують Усманова і Sutton Place Estate.

Також під санкції потрапили Володимир і Варвара Скочі, батько і дочка бізнес-партнера Усманова і «найбагатшої людини в Думі» Андрія Скоча.

Сьогоднішній пакет стосується ряду членів родин інших олігархів, яких використовують як довірених осіб, щоб приховати свої активи:

  • Тетяна Євтушенкова, в.о. директора фірми Redline Capital, що належить її батькові Володимиру Євтушенкову

  • Наталія Євтушенкова, дружина Володимира Євтушенкова, яка займає посади правління в банках та інших компаніях, в яких її чоловік володіє частками, включаючи МТС Банк. Вона також входить до ради директорів телекомунікаційної компанії Instacom International, якою володіє її чоловік

  • Фелікс Євтушенков, батько якого Володимир передав 10% акцій російського конгломерату «Система» Феліксу під час його власного призначення, в результаті чого частка Володимира знизилася до 50%.

  • Гульнара Керімова, яка володіє чотирма розкішними віллами у Франції від імені свого батька Сулеймана Керімова

  • Наріман Гаджиєв, який виступає бенефіціарним власником низки підставних компаній, пов'язаних з Керімовим. Пов'язана з Гаджиєвим компанія виведена на переказ сотень мільйонів доларів компаніям, пов'язаним з його дядьком Керімовим

  • Оксана Марченко, дружина ключового союзника Путіна Віктора Медведчука та власниця кількох елітних будинків у Криму

Сьогоднішній пакет є частиною заходів Великої Британії щодо боротьби з усіма формами ухилення та обходу, включаючи додаткові 50 мільйонів фунтів стерлінгів, оголошені в рамках нової Ініціативи економічного стримування для підтримки застосування санкцій і продовження роботи з міжнародними партнерами.

Міністр внутрішніх справ також нещодавно оголосив про розширення осередку боротьби з клептократією Національного агентства по боротьбі зі злочинністю для боротьби з корумпованою елітою та її помічниками.

LIGA360 дозволяє перевіряти компанії у світових санкційних списках, зокрема країн ЄС та США, а також санкційних списках України (РНБОУ, АМКУ). Спробуйте інструмент для перевірки токсичних бізнес-зв?язків прямо зараз. Більше про можливості LIGA360 для контролю compliance ризиків - за посиланням. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини