Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

За програмою "Власна справа" цього року планується видати 10 тисяч мікрогрантів

Реклама

Держава посилює підтримку бізнесу в умовах воєнного стану. Запроваджуються нові грантові програми в рамках проекту єРобота, і лише за програмою «Власна справа» цього року планується видати 10 тисяч мікрогрантів. Про це розповіла Міністр економіки Юлія Свириденко. 

«Ми надзвичайно вдячні бізнесу, який незважаючи на війну, продовжує працювати, релокується, зберігає робочі місця. 50% доходів держбюджету формується саме завдяки українському бізнесу. Тому вкрай важливо, щоб він сьогодні працював. І  ми готові підставити йому плече в цей самий важкий час в історії незалежної України. Минулого року лише за програмою мікрогрантів «Власна справа» гранти отримали 3 300 заявників. Цього року наша ціль  - 10 тисяч грантів, які ми хочемо надати підприємцям для започаткування чи розширення бізнесу», - зазначила Юлія Свириденко.

Міністр підкреслила, що гранти надаються за надзвичайно простою процедурою. Ключової вимогою до отримувачів є створення робочих місць. Таким чином держава не лише підтримує бізнес, але й вирішує питання працевлаштування громадян. Кошти, надані підприємцям, повертаються державі в вигляді податків та зборів.

Нові грантові програми для ветеранів, запроваджені з 10 квітня. 

Ветерани можуть отримати такі гранти для старту й розвитку власної справи:

  • 250 тис грн - для ветерана за умови створення одного робочого місця;

  • 500 тис грн - для другого з подружжя ветерана за умови створення двох робочих місць; 

  • 1 млн грн - для ветерана, зареєстрованого як ФОП (не менше ніж 3 роки), за умови створення 4 робочих місць, мінімум 2 з яких займуть ветерани або особи з інвалідністю внаслідок війни.

Грантові кошти підприємець може використати на придбання обладнання, сировини, матеріалів, оренду приміщення та транспортних засобів, необхідних для реалізації свого бізнес-проекту, закупівлю ліцензійного програмного забезпечення.

Також держава продовжує надавати бізнесу допомогу, зокрема, за програмою пільгового кредитування під 5-7-9%. Зокрема, лише з початку цього року підприємці отримали понад 6 тисяч доступних кредитів на 21 млрд грн. 

Підприємці слідкують за змінами з LIGA360. Це рішення дозволяє моніторити всі важливі фактори, що можуть впливати на діяльність компанії. Слідкуйте за законодавчими змінами, реєстраційними змінами компаній, згадками в ЗМІ. Відчуйте повний контроль інформації з LIGA360. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини