Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Україна братиме участь у програмі ЄС "Митниця" - проєкт про ратифікацію Угоди вже в Раді

Реклама

У Верховній Раді зареєстровано президентський законопроєкт № 0198 про ратифікацію Угоди між Україною та Європейським Союзом про участь України в “Митниці”, Програмі Союзу для співробітництва в митній сфері.

Угоду було підписано ще у вересні 2022 року. Вона є основою для співробітництва між Україною та ЄС у підтримці митного союзу та митних органів, які працюють разом та діють як одне ціле. Цілі “Митниці” полягають у захисті фінансових та економічних інтересів Союзу і його держав-членів, забезпеченні охорони та безпеки в межах Союзу і захисті Союзу від недобросовісної та незаконної торгівлі й водночас підтримці законної комерційної діяльності.

Після ратифікації Угоди Україна братиме участь у Програмі “Митниця” як асоційована країна та отримає наступні можливості:

1) брати участь у зустрічах та спеціальних заходах;

2) здійснювати співпрацю на основі проектів, наприклад, розробка ІТ-групою держав-членів;

3) зміцнювати потенціал ІТ, зокрема, розробка та експлуатація європейських електронних систем;

4) підвищувати кваліфікацію фахівців та інші заходи щодо розвитку потенціалу, включаючи навчання та обмін передовим досвідом;

5) інші заходи підтримки, включаючи:

  • дослідження;

  • інноваційну діяльність, зокрема підтвердження концепцій, пілотні проекти, ініціативи щодо створення прототипів, інтелектуальний аналіз даних та співпраця між системами;

  • спільно розроблені комунікаційні дії;

  • будь-які інші дії, передбачені в робочих програмах.

Не пропусти жодної важливої зміни для бізнесу з LIGA360. Налаштуй моніторинг згадок у ЗМІ, змін конкурентів, законодавства та статусів об'єктів нерухомості. Спробуй прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини