Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Офісі Президента презентували план посилення санкцій проти росії

Реклама

В Офісі Президента України відбувся брифінг для голів дипломатичних місій країн Європейського Союзу та Представництва ЄС в Україні, присвячений пріоритетним питанням санкційної політики щодо росії. 

У контексті підготовки 11-го санкційного пакету ЄС радник керівника Офісу Глави держави Владислав Власюк акцентував на таких санкційних пріоритетах:

  • розширення санкційного тиску на російські банки та «Росатом»,

  • посилення санкцій проти пропагандистів і представників шоу-бізнесу РФ,

  • подальші обмеження щодо російського ВПК та високотехнологічних галузей, які мають безпосередній стосунок до виробництва озброєння.

Також наголошувалося на необхідності посилювати ефективність заходів, спрямованих проти обходу санкцій.

«Наступного тижня Міжнародна санкційна група Єрмака-Макфола презентує План дій 2.0 щодо посилення санкцій проти росії. Перший документ став основою для запровадження багатьох санкційних обмежень, тож сподіваємося, що План 2.0 буде справжньою дорожньою картою для запровадження подальших санкцій», - зазначив Владислав Власюк.

Також Київ закликає союзників прискорити опрацювання нормативно-правової бази та практичних інструментів для використання конфіскованих російських активів за кордоном на потреби відновлення нашої держави.

Як зазначила за підсумками брифінгу Міністр економіки Юлія Свириденко, Україна бачить неухильну рішучість партнерів посилювати санкційний тиск на державу агресора. Доказом цьому, зокрема, є запровадження Сполученими Штатами Америки чергових санкцій проти структур «Росатому».

«Це рішення свідчить, що наша спільна робота дає результат. Влітку минулого року, коли Президент України Володимир Зеленський закликав світову спільноту запровадити санкції проти атомної галузі рф мало хто серед наших партнерів вірив, що такі рішення можливі найближчим часом - з огляду на інтегрованість «Росатому» в світову та європейську атомну енергетику та чутливість галузі. Однак сьогодні такі санкції - вже реальність. США та Британія запровадили перші обмеження до осіб та компаній, пов'язаних з «Росатомом», у пакетах, ухвалених до річниці широкомасштабного вторгнення рф в Україну. Нині США посилили тиск в цій сфері. Ми продовжуємо працювати над тим, щоб до обмежень проти атомної галузі долучилися країни Європейського Союзу і бачимо прогрес у цьому питанні», - зазначила Юлія Свириденко.

Перевірити компанію у санкційних списках та її зв'язки з рф та рб можна з LIGA360. Захистіться від токсичних бізнес-зв?язків прямо сьогодні. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини