Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Суд в Гаазі зобов’язав росію компенсувати "Нафтогазу" 5 млрд доларів за збитки в Криму Новини компаній

Реклама

Арбітражний трибунал при Постійній палаті Третейського суду в Гаазі зобов'язав російську федерацію сплатити 5 млрд доларів США НАК «Нафтогаз України» за збитки, завдані захопленням активів компаній Групи "Нафтогаз" в АР Крим у 2014 році. Відповідне рішення суд ухвалив 12 квітня 2023 року, повідомляє пресслужба компанії.

Арбітражний трибунал встановив, що сума такої компенсації повинна дорівнювати справедливій ринковій вартості активів «Нафтогазу» до моменту їхньої експропріації. Суд не погодився з твердженням росії, що «Нафтогаз» не має права на будь-яку компенсацію за експропріацію його активів.

Сума компенсації, встановлена цим рішенням, є найбільшою сумою, присудженою міжнародним арбітражним трибуналом як компенсація за експропріацію росією активів у Криму.

Також суд ухвалив рішення, відповідно до якого росія повинна відшкодувати «Нафтогазу» витрати, пов'язані з цим арбітражним провадженням.

Довідково:

Арбітражні рішення можна виконувати через механізм примусового виконання. Тож, у разі відмови росії від добровільного виконання рішення суду, відповідно до Нью-Йоркської конвенції 1958 року, "Нафтогаз" має право розпочати процес визнання та допуску до примусового виконання рішення на території тих держав, де знаходяться активи російської федерації.

LIGA360 - надійне джерело інформації під час воєнного стану. Спеціальний блок з законодавчими змінами, аналітикою та роз'ясненнями від експертів, економічними новинами. Отримуйте свіжі дані щодня.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини