Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

За перешкоджання діяльності Держаудитслужби можуть встановити кримінальну відповідальність - проєкт

Реклама

У Раді пропонують доповнити Кримінальний кодекс України новою статтею 351-3, встановивши відповідальність за невиконання посадовою особою законних вимог органу державного фінансового контролю, його посадових осіб, створення штучних перешкод у їх роботі, у тому числі недопущення до проведення перевірок. Відповідний законопроєкт № 9215 зареєстровано 17 квітня 2023 року.

Проєктом пропонують:

За невиконання посадовою особою законних вимог органу державного фінансового контролю, його посадових осіб, створення штучних перешкод у їх роботі, у тому числі недопущення до проведення заходів державного фінансового контролю, перевірок на місцях (інспектуваннях) - карати штрафом від однієї тисячі до двох тисяч нмдг (17000 - 34000 грн) або позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк від двох до п'яти років.

За ті самі діяння, вчинені повторно або в умовах дії воєнного стану - штраф від двох тисяч до трьох тисяч нмдг (34000 - 51000 грн) або позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк від двох до п'яти років або обмеженням волі на строк до трьох років.

Знайте своїх контрагентів на 360. Рішення LIGA360 надає максимум інформації для процедур KYC та due dilligence. Ви можете переглянути стан компанії, її борги, наявність у санкційних списках, перевірити зв'язки компанії та її бенефіціарних власників із рф/рб, ознайомитись із судовими справами, медіаактивністю тощо. Замовте функціонал прямо сьогодні

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини