Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Аграрії вимагають від Мінекономіки вжиття заходів у відповідь на заборону імпорту з України

Реклама

Асоціація «Український клуб аграрного бізнесу» направила скаргу до Міністерства економіки із запитом розпочати розслідування та вжити заходів у відповідь на дискримінаційні дії деяких країн ЄС, що ввели нещодавно заборону на імпорт широкого переліку сільськогосподарської продукції з України. Про це повідомляється на сайті УКАБ.

«Ми сподіваємося на вирішення ситуації з експортом аграрної продукції шляхом діалогу, проте вже більше тижня перемовини не дають очікуваного результату. Відповідно, Мінекономіки має розпочати розслідування і розглянути комісійно варіанти заходів у відповідь в разі неприпинення дискримінації української агропродукції», - зазначив генеральний директор УКАБ Роман Сластьон.

Довідково:

З 15 квітня 2023 року низка країн ЄС ввела заборону на ввезення дуже широкого переліку сільськогосподарської продукції з України. Так, Республіка Польща ввела заборону рішенням від 15.04.2023, Словацька Республіка заборонила імпорт з 17.04.2023, Угорщина ввела заборону з 18.04.2023, Республіка Болгарія заборонила імпорт з 24.04.2023 року.

Згідно з статтею 29 Закону «Про зовнішньоекономічну діяльність» передбачено можливість проведення відповідного розслідування з боку Мінекономіки. Матеріали такого розслідування розглядаються Міжвідомчою комісією з міжнародної торгівлі, на підставі чого можуть бути прийняті рішення про вжиття адекватних заходів у відповідь на дискримінаційні дії інших держав.

Аграрний бізнес потребує комплексного захисту. Рішення LIGA360 - ваш надійний помічник для вчасного реагування на рейдерські атаки, суперечливі законодавчі зміни та зміни контрагентів. Подробиці за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини