Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Туреччина планує відновити мито на імпорт зернових, але більшість української с/г продукції надалі йтиме за ставкою 0%

Реклама

1 травня 2023 року Туреччина планує для всіх країн-експортерів відновити мито на імпорт ключових зернових культур. Воно становитиме 130% й поширюється виключно на такі культури: пшеницю, ячмінь, кукурудзу, жито, овес та сорго. Про це повідомляє Урядовий портал.

Туреччина є великим імпортером української пшениці, але більшої частки українського зерна це мито не стосується, оскільки наша продукція ввозиться переважно для продажу в треті країни, і за неї мито не сплачується.

У Туреччині діє два митних режими на імпорт:

  • для продукції, яка використовується для внутрішнього споживання. Якраз для такої продукції Уряд Туреччини і оголошував тимчасову нульову ставку мита. Наразі термін дії цього пільгового режиму закінчився і митна ставка 130% повертається.

  • для продукції, яка йде на продаж в треті країни до чи після переробки. Для цього режиму мито не сплачується.

Україна поставляє продукцію до Туреччини переважно за другим митним режимом. Зерна за першим режимом, на який повертається мито, до Туреччини йде близько 5% від усього експорту до цієї країни.

Аграрний бізнес потребує комплексного захисту. Рішення LIGA360 - ваш надійний помічник для вчасного реагування на рейдерські атаки, суперечливі законодавчі зміни та зміни контрагентів. Подробиці за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини