Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Дерегуляція: низку інструментів держрегулювання земельних питань рекомендовано скасувати

Реклама

Міжвідомча робоча група з питань прискореного перегляду інструментів державного регулювання господарської діяльності рекомендує скасувати низку інструментів держрегулювання, які стосуються земельних питань, а решту - оптимізувати. Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

Так, зокрема, рекомендовано скасувати 17% інструментів, які стосуються земельних питань та належать до сфери компетенції Міністерства аграрної політики та продовольства. Решта інструментів буде спрямована на реінжиніринг та оптимізована. Також Міжвідомча робоча група рекомендувала скасувати 25% та осучаснити 75% інструментів, якими опікується Фонд держмайна.

Зокрема, пропонується скасувати такі інструменти:

  • Висновок експертної комісії Держземагентства щодо можливості експорту картографічної інформації;

  • Дозвіл на зняття та перенесення ґрунтового покриву земельних ділянок;

  • Витяг з Державного реєстру сертифікованих інженерів-геодезистів;

  • Витяг з Державного реєстру сертифікованих інженерів-землевпорядників;

  • Висновок про покращення екологічного стану земель і підвищення родючості ґрунтів згідно з даними агрохімічного паспорта земельної ділянки;

  • Свідоцтво про включення інформації про оцінювача до Державного реєстру оцінювачів та суб'єктів оціночної діяльності.

Крім того, за рішення МРГ з дерегуляції, мають бути оптимізовані 62% інструментів у сферах компетенцій Міністерства юстиції.

Отримай найважливіші документи для твоєї бізнес-галузі. ІТ-індустрія, АПК, фармацевтична й харчова промисловість - кожна галузь знайдеться в LIGA360. Витрачай час на розвиток бізнесу, а не на пошук інформації.

LIGA360 - на підтримку українського бізнесу. Тільки зараз замовте до 10 робочих місць за фіксованою ціною 7000 грн/міс. на пів року. Отримайте доступ до високоякісної бізнес-інформації та зручних інструментів для роботи. Деталі акції за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини