Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Ще на 15 вантажних пунктах пропуску запрацює "єЧерга"

Реклама

Система онлайн-бронювання вантажними перевізниками місць для перетину кордону (єЧерга) буде діяти загалом на 16 пунктах пропуску з країнами ЄС та Молдовою, повідомили в Мінінфраструктури.

До пункту пропуску «Ягодин - Дорогуськ» додадуться ще 15 пунктів пропуску. Реєстрація водіїв в електронній черзі розпочнеться з 8 травня. Це можна зробити в застосунку чи на сайті https://echerha.gov.ua/

За словами Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Олександра Кубракова, проект має кілька ключових переваг: для перевізників це очевидний економічний ефект - можна планувати перевезення і не витрачати гроші на кількаденне простоювання на кордонах. Для держави - це інструмент для аналізу транспортних потоків, впорядкування перевезень та ліквідації фізичних черг на кордонах.

єЧерга - це сервіс, аналогів якого немає в жодній країні Європейського союзу. Він розроблений Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури спільно з Міністерством цифрової трансформації та Агентством відновлення за підтримки USAID/UKaid проекту «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/TAPAS» та реалізується спільно з Держслужбою з безпеки на транспорті. Це абсолютно безкоштовна державна послуга.

До кінця травня єЧерга буде працювати в тестовому режимі. До пункту пропуску Ягодин додадуть найбільші пункти пропуску: Рава-Руська, Краківець, Шегині, Ужгород, Порубне, Тиса (Чоп) - Захонь, Рені та інші.

З середини травня перетин кордону для вантажівок буде можливим лише за записом в електронній черзі.

У планах Міністерства - поширити послугу на пасажирські перевезення.

Бізнес не встигає за сучасним ритмом? Автоматизуйте роботу з LIGA360. Моніторте зміни воєнного стану, правові новації, свіжі судові кейси та діяльність ваших контрагентів. Замовте презентацію LIGA360 для своєї компанії прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини