Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада попередньо схвалила законопроекти щодо протидії незаконному використанню безпілотників

Реклама

Верховна Рада прийняла за основу законопроєкти № 8185 та № 8186 щодо протидії незаконному використанню безпілотників.

Законопроєкт № 8185 спрямований на підтримання громадської безпеки і порядку, захист життя і здоров'я людей, охорону державного кордону, об'єктів критичної інфраструктури, важливих державних об'єктів від загроз, що виникають у зв'язку з протиправним використанням безпілотних повітряних суден.

Ним, зокрема, передбачається, розширення повноважень правоохоронних органів, що є підґрунтям для створення дієвої системи протидії загрозам учинення за допомогою БПС терористичних актів (диверсій), а також забезпечення регулювання у сфері експлуатації цивільних беспілотників шляхом прийняття відповідних авіаційних правил.

Законопроєктом № 8186 пропонується встановити адміністративну відповідальність за порушення порядку та правил використання повітряного простору експлуатантами безпілотних повітряних суден.

Так, за порушення порядку та правил використання повітряного простору України при експлуатації БПС, а так само внесення змін у конструкцію БПС та/або обладнання для дистанційного керування ним, спрямованих на приховування інформації про місцезнаходження безпілотника або його переміщення у повітряному просторі України під час польоту, створення радіоперешкод польотам БПС правоохоронних органів при забезпеченні громадського порядку та безпеки, протидії правопорушенням, охороні прав і свобод людини, накладатиметься штраф у розмірі від 60 до 400 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Повторне протягом року вчинення будь-якого із зазначених порушень передбачатиме штраф у розмірі від 400 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією безпілотника.

Також цим законопроєктом передбачається розширення повноважень Національної поліції та Державної прикордонної служби щодо притягнення правопорушників до такої відповідальності.

Отримуй актуальну інформацію для збереження бізнесу в умовах війни. Нормативно-правова інформація, щоденні оновлення документів, аналітичних статей та рекомендацій від LIGA ZAKON. Читай за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини