Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Митники викрили незаконний експорт насіння соняшника на понад 2 млрд грн

Реклама

Одеські митники викрили факти незаконного експорту насіння соняшника за підробленими документами на суму понад 2 млрд грн. Про це повідомляє пресслужба ДМСУ у ФБ.

Так, декілька українських підприємств-експортерів подали Одеській митниці для митного оформлення вантаж "насіння соняшника". Як зазначалося у супровідних документах, сільськогосподарська продукція прямувала до Болгарії, а договір на її поставку був укладений з чеською компанією.

У митників виникли сумніви у достовірності наданої інформації. Тому була ініційована перевірка і направлені міжнародні запити з метою підтвердження умов прямого транспортування товару до Болгарії як країни-отримувача, а також підтвердження або спростування зовнішньоекономічних відносин українських підприємств-експортерів з чеською компанією.

Виявилось, що жодних контрактів з українськими компаніями чеське підприємство не підписувало, а печатка вказана на надісланому для перевірки контракті - недійсна. Крім того, вказаний у супровідних документах на вантаж банківський рахунок не відповідав рахунку чеської компанії.

За переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю складено 89 протоколів у відношенні керівників українських підприємств-експортерів про порушення митних правил за ст. 483 МК на загальну суму 2 251 295 524 грн.

Як керівникам бути впевненими в управлінських рішеннях? Завдяки LIGA360. Знаходь алгоритми дій для бізнесу, читай бізнес-новини, контролюй свою репутацію та діяльність конкурентів. Спробуй прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини