Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У ДПС пояснили, яких торговців тютюновими виробами перевіряють частіше

Реклама

ДПС інформує, що починаючи з травня 2022 року щомісячно розраховує частки акцизного податку з роздрібного продажу тютюнових виробів для зарахування до відповідного бюджету місцевого самоврядування. Це передбачено Законом від 15 лютого 2022 року № 2042-IX та постановою Кабінету Міністрів України від 03 травня 2022 року № 515.

Розрахунок здійснюється на основі даних РРО та ПРРО про загальну вартість операцій з роздрібної торгівлі тютюновими виробами за звітний місяць.

ДПС запроваджено виключно ризикоорієнтовні механізми організації та проведення фактичних перевірок.

Для актуального розподілу між територіальними громадами акцизного податку з реалізації суб'єктами господарювання роздрібної торгівлі тютюнових виробів, тютюну та промислових замінників тютюну, рідин, що використовуються в електронних сигаретах територіальними підрозділами податкового аудиту зосереджено контрольно-перевірочну роботу на суб'єктах господарювання, які отримали ліцензії на право роздрібної торгівлі тютюновими виробами, але при цьому декларують незначні обсяги проведених розрахункових операцій через РРО або у деяких випадках обсяги реалізованих тютюнових виробів (вартість продажів) на господарських одиницях навіть із від'ємним значенням.

Як наслідок кількість територій територіальних громад, які отримують надходження сум акцизного податку з травня 2022 по березень 2023 року зросла з 1196 до 1263 громад.    

Крім того, відповідно зросла з 3,4 млрд грн за місяць до 9,1 млрд грн загальна вартість реалізованих тютюнових виробів за даними РРО/ПРРО в цілому по Україні з травня 2022 по березень 2023 року.

На підприємство прийшли з обшуками чи перевірками? Знайте як захиститися правовим шляхом завдяки LIGA360. Замовляйте за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини