Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З початку року сільськогосподарські землі подорожчали на 20% - Мінагрополітики

Реклама

Ціна купівлі-продажу землі сільсьгосподарського призначення в Україні у січні-квітні 2023 року зросла у середньому на 20%. Про це повідомив заступник Міністра агрополітики з питань цифровізації Денис Башлик на пресконференції, передає Інтерфакс-Україна.

За його словами, з початку року укладено 13 тис. таких угод.

"Навіть якщо прибрати фактор інфляції, ми бачимо, зростання (цін - ред.) триває. Але в регіонах, які розміщені близько до бойових дій, такого зростання немає", - пояснив Денис Башлик.

Він зазначив, що у Львівській області на початку травня цього року середня вартість 1 га сільгоспугідь становила 162 тис. грн, тоді як на момент відкриття ринку вона становила 51 тис. грн. У Київській області, за його словами, за цей час ціна зросла з 48 тис. грн до 148 тис. грн за га.

Водночас у Чернігівській області один га землі в середньому коштує 23 тис. грн, тоді як до війни він коштував 16-17 тис. грн. Однак, на думку чиновника, це зростання ціни пов'язане з інфляцією.

Також заступник міністра звернув увагу, що у 2021 році в Україні було укладено 66 тис. угод купівлі-продажу землі на загальну площу 153 тис. га. У 2022 році таких угод було 53 тис., водночас ринок фактично не працював майже пів року через обмеження доступу до реєстрів.

Контролюйте дії щодо ваших земельних ділянок у сервісі SMS-Маяк Земля. Моніторинг Державного реєстру речових прав на нерухоме майно 24/7 та миттєве сповіщення про зміни. Спробуйте прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини