Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Аграрії закликають зберегти пільговий режим оподаткування пального до закінчення війни

Реклама

Український клуб аграрного бізнесу закликає не скасовувати податкові пільги на пальне у період дії воєнного стану та підтримати законопроєкт № 9174. Відповідне звернення розміщено на сайті УКАБ.

«На жаль, період повного скасування пільг співпадає з початком збору врожаю та підвищеного попиту на паливо з боку аграріїв», - наголосили в бізнес-об'єднанні.

Крім того, на думку УКАБ, скасування пільгового режиму оподаткування пального з 1 липня 2023 року, враховуючи, що все ще триває гаряча фаза війни, є передчасним та негативно вплине на рівень цін і фінансову стійкість суб'єктів господарювання.
Тому, у Верховній Раді зареєстровано законопроєкт № 9174, яким пропонується зберегти пільговий режим оподаткування пального на весь період воєнного стану.
«Сподіваємося, що найближчим часом зазначений законопроєкт № 9174 буде розглянуто та підтримано профільним Комітетом ВРУ та проголосовано у сесійній залі», - зазначається у зверненні.

Довідково:

21 вересня 2022 року Парламент прийняв Закон № 2618-ІХ, що скасовує податкові пільги на паливо у два етапи.

Перший етап відбувся у вересні 2022 року, коли було повернуто акцизи у розмірі 100 євро за 1000 л бензину та дизпалива. Але при цьому ПДВ залишився на рівні 7%.

Другий етап планується з 1 липня 2023 року, коли акцизи буде поновлено до довоєнного рівня і ставку ПДВ повернуто до 20%. Після таких змін акциз на бензин зросте більше ніж удвічі - до €213, на дизпальне - майже на 40% - до €140 за 1000 л.

LIGA360 - надійне джерело інформації під час воєнного стану. Спеціальний блок з законодавчими змінами, аналітикою та роз'ясненнями від експертів, економічними новинами. Отримуйте свіжі дані щодня.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини