Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Запроваджено нові пакети санкції проти російських компаній

Реклама

Президент України ввів у дію нові рішення РНБО щодо санкцій. Відповідні Укази № 275/2023, № 276/2023, № 277/2023, № 279/2023 та № 280/2023 підписано Президентом.

"Перший санкційний пакет - щодо Запоріжсталі. Своїм указом наклав обмежувальні заходи на 41 особу - 13 фізичних та 28 юридичних, - за допомогою яких РФ зберігала контроль над підприємством, шкодила нашій економіці. Запускаємо процедуру конфіскації російської частки - вона працюватиме для України й українців", - повідомив Володимир Зеленський.

Так, Указом № 275/2023 запроваджено на 50 років санкції до 13 громадян Віременії та 28 компаній, зокрема, Державної корпорації розвитку "ВЕБ.РФ", Global Steel Investments Limited, Limited Liability Company "Midland Capital Management", ТОВ "Київ Секюрітіз Груп" (Kyiv Securities Group).

Указом №276/2023 запроваджуються санкції на 10 років стосовно 32 громадян РФ та 293 російських та білоруських компаній.

Ще один санкційний пакет стосується власності російських компаній в Україні та власності пов'язаних з ними українських економічних суб?єктів. Також запроваджено санкції щодо компаній, пов'язаних з Медведчуком та іншими підсанкційними особами, засновників, керівників, бенефіціарів проросійських компаній, що володіють значними активами на території України.

Крім того, Указом №280/2023 запроваджено санкції до 127 компаній зареєстрованих у росії та АР Крим. До списку увійшло ТОВ "1С", до якого на три роки запровадили блокування активів, обмеження торговельних операцій, обмеження або припинення надання електронних комунікаційних послуг і використання електронних комунікаційних мереж (повне припинення), заборону передання технологій, прав на об'єкти права інтелектуальної власності, заборона здійснення державних закупівель товарів, послуг, робіт та використання державними підприємствами, установами і організаціями України програмних продуктів ''1C: Бухгалтерія 8 для України'', ''1C: Бухгалтерія 8 для України Базова'', ''1C: Бухгалтерія 8 для України. Учбова версія'', ''1C: Підприємство 8. Торгівля для приватних підприємців України'', ''1C: Підприємство 8. Комплексний облік для бюджетних установ України'', ''1C: Підприємство 8. Комплексний облік для бюджетних установ України Базова'', ''1C: Підприємство 8. Управління торгівлею для України'', ''1C: Підприємство 8. Управління невеликою фірмою для України'', ''1C: Підприємство 8. Зарплата і Управління Персоналом для України'', ''1C: Підприємство 8. Зарплата і Управління Персоналом для України Базова'', ''1С: Підприємство 8. Управління торговим підприємством для України'' (''1С: Управління торговим підприємством 8, 1С: УТП8''), ''1С: Підприємство 8. Бухгалтерія для бюджетних установ України'' (''1Сбухгалтерія 8 для бюджетних установ''), ''1С: Підприємство 8. Зарплата та кадри для бюджетних установ України'' (''1С: Зарплата та кадри для бюджетних установ України''), ''1С: Підприємство 8. Управління виробничим підприємством для України'', ''1С: Підприємство 8. Документообіг КОРП для України'', ''1С: Підприємство 7.7. Бухгалтерський облік для України'' (1С:Бухгалтерія 7.7.), ''1С: Торгівля і Склад 7.7. для України'', ''1С: Зарплата і Кадри 7.7. для України'', ''1С: Підприємство 7.7. Комплексна поставка для України'', ''1С: Підприємство 7.7. Виробництво+Послуги+Бухгалтерія для України'', ''BAS ERP'', ''BAS Управління холдингом'', ''BAS Документообіг КОРП'', ''BAS Управління торгівлею'', ''BAS Роздрібна торгівля'', ''UA-Бюджет''.

Перевірити компанію у санкційних списках та її зв'язки з рф та рб можна з LIGA360. Захистіться від токсичних бізнес-зв'язків прямо сьогодні. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини