Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Затверджено порядок здійснення публічного моніторингу земельних відносин

Реклама

Кабінет Міністрів на засіданні 12 травня ухвалив Постанову № 474 «Про публічний моніторинг земельних відносин», якою передбачається створення системи моніторингу земельних відносин як складової частини Державного земельного кадастру, власником якої буде держава.

За словами заступниці Міністра аграрної політики та продовольства України Людмили Шемелинець, необхідність впровадження такого моніторингу зумовлена відсутністю єдиної відкритої інформаційної бази про стан розвитку земельних відносин в Україні, що перешкоджає прозорості земельних відносин та доступності інформації про їх стан.

Система моніторингу забезпечить доступність інформації про стан та розвиток земельних відносин, прогнозування динаміки змін стану земельних відносин, підвищення якості управління земельними ресурсами на державному, регіональному та місцевому рівнях, сприятиме покращенню інвестиційної привабливості та бізнес-клімату в Україні

Результати публічного моніторингу земельних відносин та ринку земель будуть доступні необмеженій кількості користувачів, в тому числі шляхом щомісячного опублікування результатів моніторингу у текстовому, графічному, картографічному і табличному форматах на сайті Держгеокадастру та Єдиному веб-порталі відкритих даних без інформації з обмеженим доступом в розрізі областей, районів та територіальних громад.

Документ також окреслює коло суб'єктів проведення моніторингу земельних відносин та процедуру такої взаємодії, а також визначає перелік даних, необхідних для здійснення публічного моніторингу земельних відносин.

За матеріалами Мінагрополітики.

Контролюйте незаконні дії щодо ваших земельних ділянок у сервісі SMS-Маяк Земля. Моніторинг Державного реєстру речових прав на нерухоме майно 24/7 та миттєве сповіщення про зміни. Спробуйте прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини