Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Лісорубний квиток та сертифікат про походження лісоматеріалів видаватимуть в електронній формі

Реклама

Уряд постановою від 12 травня 2023 р. № 483 підтримав реалізацію з 1 червня 2023 р. по 1 червня 2025 р. експериментального проекту щодо видачі спеціального дозволу на спеціальне використання лісових ресурсів (лісорубного квитка) та сертифіката про походження лісоматеріалів та виготовлених з них пиломатеріалів в електронній формі.

Лісорубні квитки видаватимуться протягом шести місяців з дня набрання чинності цією постановою як в електронній, так і в паперовій формі, а в подальшому виключно в електронній формі.

Квитки, які видані до дня набрання чинності цією постановою, діятимуть до 31 грудня 2023 р.

Бізнес вітає рішення Уряду та очікує, що цей крок допоможе унеможливити зловживання з фальсифікацією дозвільних документів та повністю простежити обіг деревини від місця заготівлі до її реалізації на експорт, повідомили в ЄБА.

Крім того, відтепер процес отримання квитка має стати простішим та швидшим - онлайн, без потреби відвідувати управління Держлісагентства та ЦНАПів

Сертифікат про походження деревини, який необхідний експортерам, також можна буде отримати в електронному вигляді. Так, якщо раніше бізнесу для підтвердження легальності деревини необхідно було фізично подати заяву, зібрати документи, подати їх на оформлення, а потім забрати в паперовому вигляді, тепер це можна буде зробити онлайн.

LIGA360 - надійний помічник бізнесу в умовах воєнного стану. Не пропустіть жодної зміни законодавства, перевіряйте компанії та фізичних осіб, контролюйте реєстраційні зміни ваших об'єктів нерухомості. Придбайте LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини