Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд затвердив порядок проведення Bug Bounty

Реклама

Кабінет Міністрів затвердив Порядок пошуку та виявлення потенційної вразливості інформаційних (автоматизованих), електронних комунікаційних, інформаційно-комунікаційних систем, електронних комунікаційних мереж. Про це повідомляє пресслужба Держспецзв'язку.

Цей Порядок дасть можливість фахівцям легально тестувати системи та мережі на наявність вразливостей, а власникам - значно підвищувати рівень кіберзахисту систем шляхом усунення таких вразливостей.

«Це - суттєвий крок у запровадженні в нашій державі процедур для скоординованого виявлення та розкриття вразливостей інформаційно-комунікаційних систем. Такий підхід широко застосовується у всьому світі під назвою «Bug Bounty» і забезпечує залучення за винагороду зовнішніх фахівців до пошуку помилок і вразливостей програмних продуктів, інформаційно-комунікаційних систем тощо та усувати їх», - зазначається у повідомленні..

У Держспецзв'язку нагадали, що у березні 2022 року Верховна Рада проголосувала за внесення змін до Кримінального кодексу. Завдяки ухваленим змінам втручання в роботу інформаційних, електронних комунікаційних, інформаційно-комунікаційних систем, електронних комунікаційних мереж не вважатиметься несанкціонованим, якщо таке втручання вчинено відповідно до Порядку пошуку та виявлення потенційних вразливостей таких систем чи мереж.

А ваша топ-команда є поінформованою? Дашборд у LIGA360 - прозоре та актуальне джерело даних. Стежте за новинами, медіа-активністю конкурентів та правовою інформацією на єдиному ресурсі. Дізнайтеся про переваги корпоративного рішення LIGA360 за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини