Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Затверджено нову форму припису для перевірок Держпраці

Реклама

Мінекономіки наказом від 09.03.2023 року № 1243 внесло зміни до наказу від 27 жовтня 2020 року № 2161 "Про затвердження форм документів, що складаються при здійсненні заходів державного нагляду та контролю Державною службою України з питань праці".

Документом, зокрема, затверджено:

  • форму припису про скасування наказу (розпорядження) роботодавця або усунення порушень законодавства про працю щодо призупинення дії трудового договору (форма 16);

  • форму попередження (форма 17).

Також цим наказом форму 1 (акт, складений за результатами планового (позапланового) заходу державного нагляду (контролю) щодо додержання вимог законодавства у сферах охорони праці, промислової безпеки, гігієни праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, праці, зайнятості населення, зайнятості та працевлаштування осіб з інвалідністю, здійснення державного гірничого нагляду) доповнено додатком № 7, у якому викладено перелік питань для проведення заходу державного нагляду (контролю) щодо додержання вимог законодавства про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану, з питань виявлення неоформлених трудових відносин та законності припинення трудових договорів.

Крім того, внесено зміни до низки інших форм документів, що складаються при здійсненні заходів державного нагляду та контролю Держпраці, а саме:

  • акта про відмову від підпису (форма 2);

  • акта про неможливість проведення заходу державного контролю (форма 3);

  • акта про неможливість складання висновку (форма 4);

  • вимоги про надання документів (форма 5);

  • вимоги щодо забезпечення здійснення контрольних повноважень, усунення виявлених порушень (форма 6);

  • висновку про стан дотримання об'єктом нагляду законодавства про працю під час здійснення контрольних повноважень (форма 7);

  • припису про усунення виявлених порушень законодавства про працю (форма 8).

Наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування.

Як підготуватися до перевірок держорганів? З ІТ-платформою LIGA360. Практичні рекомендації, докладні алгоритми дій й відповіді на питання щодо перевірок. Деталі за посиланням.

Запропонуйте своїй команді універсальний і зручний інструмент для роботи - рішення LIGA360. Придбайте його для 10 користувачів за ціною 3! На вибір - рішення для керівників, юристів, бухгалтерів та HR. Деталі акції.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини